fr - nl

Videlec

Historiek

De firma VIDELEC werd opgericht in 1984 en had voor doel het verhuren van videocassettes en -spelen, in een lokaal van ongeveer 40 m² oppervlakte, dat ze huurden.

De voorraad van films en games in constante groei zijnde, was het verhuizen naar een grotere ruimte een kwestie van overleven. Dus in 1987, opende men een nieuwe winkel op de Grand Rue 44 te 7900 Leuze-en-Hainaut, na de aankoop en vooral na het verbouwen van een commerciële ruimte van meer dan 100 m². Naast het voortzetten van de videoclub, bood men de klanten een kompleet gamma TV, Hi-Fi en Video van de merken SONY en SANYO aan.

Wanneer Frederic, zoon van de oprichters, het bedrijf betrad, gaf hij een nieuwe impuls aan de ontwikkeling van de car audio-industrie. En dus sinds 1994, wordt het gamma autoradio's SONY, KENWOOD, ALPINE en PIONNEER aangevuld met versterkers en luidsprekers van CERWIN-VEGA, BOSTON, ROCKFORD FOSGATE, HERTZ, AUDISON en nog vele andere.
  Met het vooruitzicht altijd het beste aan haar klanten te bieden, verwerft het bedrijf een gebouw grenzend aan haar winkel met het oog op uitbreiding van haar verkoopszone en de zichtbaarheid van haar producten. Ook werd besloten tot beëindiging van de videoclub om ruimte te maken voor de GPS en GSM étalagekasten.
Begin 2002, kwam Johanna, zuster van Frédéric, tot versterking van de verkoopsdienst en hield zich vooral bezig op het gebied van telecommunicatieproducten Mobistar, VOO, BeTV, terwijl ze ook in staat is andere sectoren te beheren ook al is haar technische kennis niet zo geavanceerd als die van haar broer.

Het duo heeft in de loop der jaren zijn merken gevonden, het bedrijf verwierf een voormalige garage die is omgebouwd tot een montage ruimte van 300 m² en een verkoop oppervlakte van 80 m² op loopafstand van de bestaande winkel, anders gezegd op de rue de Tournai 86 te 7900 Leuze-en-Hainaut.

In de loop van 2008 en begin 2009, begon Frederic met de installatie van zonne-films SOLAR GUARD en Security Systems PUNCH TELEMATIX, dit na een grondige opleiding en gecertifieerd voor verkoop en montage door de leveranciers .

Aarzel niet onze winkel binnen te springen om kennis te maken met ons team en U ervan bewust te worden van de verworven vaardigheden in de loop der jaren.